Спробуйте нашу БРИНЗУ та АДИГЕЙСЬКИЙ СИР

************************************************
БРИНЗА
Бринза відноситься до м'яких розсільних сирів. У нашому господарстві сир бринза виготовляється із свіжого натурального цільного коров'ячого молока з додаванням закваски із сичужного ферменту. Оскільки при виготовленні бринзи молоко нагрівається лише до 35 градусів, то у бринзі зберігаються всі корисні вітаміни, білки та мікроелементи молока.

Користування бринзи
Користь бринзи для людини небезпідставна, адже цей вид сиру має у своєму складі багато життєво важливих мінералів та вітамінів, таких як залізо, натрій, магній, сірка та калій. Крім того, присутні в ній вітаміни групи В, а також бета-каротин. Регулярне вживання цього цінного продукту дуже корисне для здоров'я шкіри та для організму людини в цілому.

Завдяки великій кількості кальцію, що міститься у легкозасвоюваному вигляді, користь бринзи очевидна для збереження кісткової системи та зубів. Крім цього даний кисломолочний продукт полегшує процеси травлення та пригнічує розвиток шкідливих бактерій у кишечнику.

Бринза в кулінарії
Високі смакові якості та корисні властивості бринзи давно оцінили кулінари української кухні, де вона є важливим компонентом традиційних національних страв. Будучи інгредієнтом деяких овочевих страв, сир бринзу використовують як начинку для пирогів і вареників, подають до супів та м'ясних страв, а також до чаю. Нерідко цей продукт виступає і в ролі закуски.
До найбільш характерних гарнірів до різноманітних страв, які включають сир бринзу, можна віднести баклажани, смажену цибулю, пшеничний хліб, часник та картопля.
    
АДИГЕЙСЬКИЙ СИР

Незважаючи на те, що Адигейський сир - фірмовий молочний продукт народів Кавказу, цей сир має великий попит і у наших замовників.
Виготовляється він із молока, яке пройшло пастеризацію при температурі 95 градусів. Відразу після цього додається сироватка, вона створожує молоко.
Ця страва відрізняється ніжним, трохи кислуватим смаком і малим терміном зберігання. Але і це не проблема, адже сир розкуповується швидко через його цінні якості.
    
Склад адигейського сиру
Адигейський сир відноситься до так званих м'яких сирів, які багаті на мінерали і вітаміни. Звичайно, у мінеральному складі варто відзначити кальцій, якого у цьому виді сиру досить багато. З цієї причини рекомендується такий вид сиру включати до раціону дітям, вагітним жінкам, літнім людям і тим людям, які страждають на хвороби кісток.

Порадує любителів страви та вітамінний склад продукту. Так, у цьому сирі міститься вітаміни А, Н, РР, і вітаміни групи В (В2 і В3, В 12 і В6, а також В9 і В5). Є в невеликій кількості і вітаміни D, Е та С. Якщо включити в меню адигейський сир, можна поповнити організм такими мінералами: кальцієм та фосфором, натрієм та міддю, цинком. Цей продукт багатий ферментами, амінокислотами, білком, золою, вуглеводами та цукрами. Щоб заповнити добову норму дорослої людини в білку, достатньо з'їсти 80 г продукту. Також невелика скибочка сиру покриє добову норму кальцію, натрію та вітамінів групи В.

Калорійність адигейського сиру
Багато дієтологи рекомендують включати продукт у розвантажувальні дні. Так, калорійність адигейського сиру становить лише 250 ккал за кожен 100 грамів. Це дещо нижче, ніж у загальновідомих твердих сирів.

Користування адигейського сиру
Адигейський сирДобротворно позначається продукт на роботі травної системи. Так, ферменти значно покращують мікрофлору кишечника, відновлюють нормальну роботу ШКТ. Доведено користь адигейського сиру і для роботи нервової системи, оскільки в ньому містяться вітаміни групи В та мінерали.

Дієтологи дозволяють включити сир в помірній кількості до раціону людей, які схильні до повноти або мають зайву масу тіла. Так можна поповнити «комору» організму і не набрати зайву вагу. Можна вживати їжу гіпертон
 
Спробуйте нашу БРИНЗУ та АДИГЕЙСЬКИЙ СИР